2017. máj 28.

Tekerés Vekeri-tóra és vissza 05.28.

írta: szittyu11
Tekerés Vekeri-tóra és vissza 05.28.

A mai napon Bárándról a Debrecen mellett található Vekeri-tóhoz tekertünk Báránd - Kaba - Derecske- Sáránd - Mikepércs - Debrecen - Vekeri-tó útvonalon. A 4801 számú úton jutottunk el Kabára, ahol is a Csarkó utcán csatlakoztunk a 4802 útra. A 4805 utat keresztezve haladtunk tovább Derecskére, ahol is a központig tekertünk és rákanyarodtunk a 47. számú főút mellett található kerékpárútra. A kerékpárútban az volt a csalóka, hogy Sáránd előtt vége is lett! Úgyhogy a főút mellett voltunk kénytelenek tekerni Sárándig, majd áthaladva rajta Mikepércsig. Mikepércset elhagyva nagyon jó minőségű kerékpár útra értünk, melyen tovább haladva a 4808 útra tértünk, ahol is elértük a Vekeri-tavat. Közel dél volt amikor megérkeztünk, így a tóparton lévő egyik pihenőhelynél megebédeltünk mely a saját készítésű szendvicseink elfogyasztásában merült ki.

Visszaúton nekem kb. háromszor begörcsölt a bal lábam, így rövid időkre meg kellett állnom. Magnézium tabletta bevétele után 10-20 perc elteltével javult a helyzet. Jó kellemes, napos idő volt végig, egészségben, sérülés mentesen értünk délután haza.

-Pisti-

Túránk közel 7 óra 10 perc volt és kb. 109 km-t tekertünk le. 

 Túránk nyomvonala az alábbi linkeken érhető el.

-link1 Pisti track-

-link2 Edit track-

 

 

Úton Derecskei elágazás felé

 

Keleti-főcsatorna hídján állva.

 

 Derecskei elágazás előtt

 

Derecskei elágazás, irány Derecske.

 

 Útépítés

 

Derecskére érve

 

 Úton Sárándra

 

Mikepércsre érve

 

Debrecen közelében 

 

Vekeri-tó

 

 

Kurgán Derecske közelében. 

 

Kellemes tekerés volt!
Ajánljuk mindenkinek, akik szeretnek mozogni, túrázni és azoknak is, akik csak a gép előtt ülve elgondolják milyen is lenne egy ilyen túrán végigmenni.
Lehet, hogy következő túránk során éppen önnel fogunk szembe találkozni és egymásra köszönni!

Szólj hozzá

Debrecen Kaba Kerékpározás Vekeri-tó Sáránd Mikepércs Derecske Tekerés